Witam!
Dziś w poszukiwaniu przyczyn grzejącego się tylnego koła rozebrałem zacisk i okazało się że oba klocko hamulcowe mi się rozszczepiły. Jakiś chłam. Zmontowałem wszystko z powrotem z braku nowych klocków tylko miałem problem z wcisnięciem tłoczka do środka. Z przodu wystarczy wepchnąć pomagając sobie np szeroką listwą, a z tyłu ni w ząb nie chciał nawet drgnąć. Sam tłoczek ma takie dwa nacięcia na przedzie - czy to przypadkiem się wkręca? Jak kupie nowe klocki to będę musiał wcisnąć tłoczek do cylinderka i nie wiem jak? Ktoś to robił?
Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
marnik79, słuchaj jeżeli dobrze kombinuję to my jak zmienialismy klocki to tłoczek wciskaliśmy tzw. ściskiem stolarskim chyba tak to się nazywa jak ściśniesz to tłoczek zostaje w pozycji wciśniętej. Poprawcie mnie jak coś :wink:
Mogę pożyczyć jak ktoś z okolic.
Zakupiłem ten wyciskacz po nieudanej walce z wciśnieciem tylniego zacisku. Skubany jest tak zbudowany że trzeba kręcić i wciskać jednocześnie.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Komentarz